YDH- Mısır’da yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak kısa bir açıklamada bulunan Amerikan Başkanı Barack Obama, Mısırlı gençlerin demokrasi talebini desteklediklerini söyledi.

 

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in devlet televizyonundan yaptığı konuşmadan yaklaşık bir saat sonra Mısır’daki gelişmelerle ilgili açıklamada bulunan Amerikan Başkanı Barack Obama, “Biz Mısır halkının gösteri, ifade ve bilgiye ulaşma hakkını destekliyoruz” dedi.

 

El-Cezire televizyonunda canlı olarak yayımlanan konuşmasında Amerikan Başkanı Barack Obama, Washington’un dünyada demokrasiyi desteklemeye devam ettiğini belirterek Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’le bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi ve “Mübarek, ülkede bir değişimin olması gerektiğini anladı” dedi.

 

Mübarek’in konuşmasına ilişkin değerlendirmede de bulunan Obama, “Bugün tanık olduğumuz şey, Mısır halkının geniş çaplı gösterileridir ve bu gösteriler bu ülkenin tarihinde yeni bir dönem başlatmaktadır” dedi.

 

Amerikan Başkanı Barack Obama, Washington’un Mısır halkının temsilcilerinin yanında olduğunu ve onları destekleyeceğini söyledi.

 

Öte yandan Fransız haber ajansı Amerikalı bir yetkiliye dayandırdığı haberinde ABD Başkanı Barack Obama’nın ulusal güvenlik ekibiyle yaptığı toplantıdan sonra Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’le 30 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptığını belirtti.

 

İsminin açıklanmasını istemeyen Amerikalı yetkili, Amerikan Başkanı Barack Obama’nın Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’le yaptığı telefon görüşmesinin Mübarek’in devlet televizyonundan yaptığı ve eylül ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını; ancak o süreye kadar görevini sürdüreceğini belirten açıklamasından sonra gerçekleştiğini söyledi.