YDH- Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’ten sonra Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın da önümüzdeki seçimlerde aday olmayacağını açıkladığı bildirildi.

 

Çin Haber ajansı Xinhua’nın Ramallah’tan bildirdiğine göre Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, bir sonraki Özerk Yönetim Başkanlığı seçimlerinde aday olma yönünde bir kararının bulunmadığını açıkladı.

 

Bir haftadır süren yoğun gösterilerin ardından dün devlet televizyonunda yaptığı konuşmada eylül ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını açıklayan Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in ardından bugün Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih de yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.

 

Tunus devriminden sonra Mısır’la birlikte yoğun gösterilere sahne olan Yemen’de, Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in görev süresinin 2013’te biteceğini belirterek iki yıl sonra cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıkladığı bildiriliyor.

 

Öte yandan Bahreyn, Fas, Cezayir ve Libya’daki muhalif grupların Mısır’daki gibi geniş kitlesel eylemler için tarih açıklamaya başladığı bildiriliyor.