YDH- Hüsnü Mübarek rejiminin ilk tutumundan geri adım atarak Müslüman Kardeşlere de diyalog çağrısı yapmasının ardından Müslüman Kardeşler Hareketi, Mübarek gitmeden görüşme yapmayacakları açıklaması geldi.

 

El-Alem televizyonuna demeç veren Müslüman Kardeşler Hareketi liderlerinden Hilmi el-Cezzar, Hüsnü Mübarek rejiminin yaptığı diyalog önerisini reddederek Müslüman Kardeşlerin ancak Hüsnü Mübarek gittikten sonra diyaloga hazır olacağını söyledi.

 

Mısır’ın tüm kentlerinde Hüsnü Mübarek’in gitmesi için yoğun gösteriler yapıldığına dikkat çeken Cezzar, göstericilerin sayısının her geçen gün daha da arttığını, daha önce hiç gösteri yapılmayan bölgelerde bile binlerce kişinin sokaklara döküldüğünü ifade etti.

 

Halkın öncelikli istediğini Hüsnü Mübarek’in görevini bırakarak gitmesi olduğunu belirten Müslüman Kardeşler Hareketi Üyesi Hilmi Cezzar, daha sonra parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçim yasalarında reform yapılması gerektiğini söyledi ve “Hüsnü Mübarek de 30 yılık iktidar döneminde halka karşı işlediği suçlardan dolayı yargılanmalıdır” dedi.

 

Müslüman Kardeşler Hareketi üyelerinden Reşad el-Beyumi de Hüsnü Mübarek'in daha önce de birçok vaatte bulunduğunu; ancak bu vaatlerinin hiçbirini yerine getirmediğini belirterek halkın artık Mübarek'in vaatlerine aldanmadığını söyledi. 

 

Öte yandan “Mübarek’e git Günü” diye adlandırılan bugünkü gösterilere sadece Kahire’de 2 milyon kişinin katıldığı bildirildi.