YDH- Mısır’daki Değişim Hareketi Lideri Muhammed el-Baradei, cumhurbaşkanlığına aday olmayacağına ilişkin haberleri yalanladı.

 

El-Cezire televizyonunun haberine göre Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı eski Başkanı Muhammed el-Baradei, cumhurbaşkanlığına aday olmayı düşünmediğine ilişkin haberleri yalanladı.

 

El-Cezire televizyonuna demeç veren Mısırlı muhalif siyasi lider Muhammed el-Baradei, “Eğer Mısır halkı benden cumhurbaşkanlığına aday olmamı isterse, benim açımdan adaylık konusunda herhangi bir engel söz konusu değildir” dedi.

 

El-Cezire televizyonu, daha önce Muhammed el-Baradei’nin Avusturya’da yayımlanan Standard gazetesine verdiği demeçte cumhurbaşkanlığına aday olmayı düşünmediğini açıkladığını duyurmuştu.

 

Mısır’daki durumun bir musibet haline geldiğini belirten Baradei, “Umarım Hüsnü Mübarek şu an halkın karşısında bulunduğunu anlamıştır, yabancı ülkeler de onunla ilgili tutumlarını artık netleştirmelidir” dedi.

 

Müslüman Kardeşler Hareketi liderlerinden Assam el-Uryan ise BBC Arapça servisine verdiği demeçte Müslüman Kardeşler Hareketi'nin güç ve iktidar peşinde olmadığını belirterek cumhurbaşkanlığı için aday göstermeyeceğini söyledi.

 

Müslüman Kardeşler'in Mısır halkının bir parçası olduğunu belirten el-Uryan, "biz de her Mısır vatandaşı gibi eşit haklardan yararlanmak istiyoruz, bu da yalnızca demokratik bir düzenle gerçekleşebilir" dedi.