YDH- Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in gitmesi durumunda ülkede kaos olacağına ilişkin açıklaması, Amerikan yönetimini tatmin etmedi.

 

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in “ben gidersem ülkede kaos olur” şeklindeki sözleri üzerine değerlendirmede bulunan Amerikan yönetiminden “Somut siyasi reformlar olmadan rahatsızlıklar devam edecektir. Bunun daha da artması beklenebilir” şeklinde bir açıklama geldi.

 

Fransız haber ajansı ayrıca Amerikan hükümetinden bir kaynağa dayandırdığı haberinde Amerikan Savunma Bakanı Robert Gates’in Mısır Savunma Bakanı ile görüşmelerde bulunduğunu duyurdu.

 

Öte yandan Euronews televizyonu, Mısır Savunma Bakanı Muhammed Hüseyin Tantavi’nin askeri birlikleri denetlemek üzere geldiği Tahrir Meydanı’nda Müslüman Kardeşler Hareketi’ni hükümetle diyaloga çağırdı.

 

Bir grup hükümet karşıtı göstericiyle de görüşen Tantavi, göstericilerden Müslüman Kardeşler Hareketi’ni hükümetle diyaloga başlaması için ikna etmelerini istedi.

 

Hüsnü Mübarek tarafından muhalif liderlerle diyalog başlatmakla görevlendirilen Ömer Süleyman, Müslüman Kardeşler Hareketi’ni diyalog kapsamının dışında tutmuştu.

 

Öte yandan Mısır Dışişleri Bakanlığı dün Hüsnü Mübarek yanlısı milislerin göstericilere yönelik saldırılarıyla başlayan çatışmalarda 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.