YDH- Mısır’daki Hüsnü Mübarek karşıtı gösterilerin bugün çok daha büyüyerek devam ettiği ve Başbakan Ahmed Şefik’in bürosuna gidemediği bildirildi.

 

El-Cezire ve el-Arabiya televizyonlarının bildirdiğine göre bugün Mısır’ın tüm kentlerinde milyonlarca kişinin katıldığı geniş çaplı gösteriler düzenlendi.

 

Kahire’nin et-Tahrir Meydanı’nda daha önceki günlere kıyasla daha büyük bir kalabalığın bulunduğu bildirilirken göstericiler, Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman’ın açıkladığı bildirinin taleplerini karşılamadığını belirterek Süleyman’ı protesto ettiler.

 

On binlerce Mısırlının bugün içişleri bakanlığı ile başbakanlık binalarını kuşattığını belirten el-Cezire televizyonu, göstericilerin Hüsnü Mübarek’in atadığı Başbakan Ahmed Şefik’in başbakanlık binasına girmesine izin vermediğini duyurdu.

 

Öte yandan birçok işçi ve memur da ekonomik durumlarının iyileştirilmesi talebiyle grevlere başlayarak meydanlardaki göstericilere katılmaya başladı.

 

Gösterilerin başladığı günden beri “halk rejimin düşmesini istiyor” şeklinde slogan atan göstericilerin Hüsnü Mübarek’in birtakım anayasal maddelere gerekçe gösterilerek görev süresi bitinceye kadar cumhurbaşkanlığında kalması gerektiğine ilişkin beyanların ardından bugün “Hakim rejimin yasal meşruiyeti değil, halk meşruiyeti esastır” şeklinde sloganlar atmaya başladıkları bildiriliyor.

 

Gösterilerin başladığı günlerde sükunet çağrısı yapan Ezher Üniversitesi öğretim görevlilerinin de bugün et-Tahrir Meydanı’na gelerek göstericilere destek verdikleri gelen haberler arasında.