YDH- Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in tedavi gerekçesiyle Almanya’ya gitmesi yönündeki ihtimalin güçlendiği bildirildi.

 

İran’ın Arapça yayın kuruluşu el-Alem televizyonunun haberine göre Mısır’daki Hüsnü Mübarek rejine yakın yayın organları, Mübarek’in birkaç gün içerisinde tedavi uzun süreli tedavi gerekçesiyle Almanya’ya gidebileceğini bildiriyor.

 

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in tedavi gerekçesiyle Almanya’ya gitmesi, kimi siyasi yorumcular tarafından “onurlu bir çekilme” olarak nitelendirilirken cumhurbaşkanı sıfatıyla ülke dışına çıkacak olan Mübarek’in yetkilerini cumhurbaşkanı yardımcılığına tayin ettiği Ömer Süleyman’a devredeceği öne sürülüyor.

 

Mısır anayasasına göre cumhurbaşkanının meclisi feshetme ve kabinede değişikliğe gitme yetkilerini cumhurbaşkanı yardımcısına devredemeyeceğini belirten el-Alem televizyonu, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in bu soru aşmak için ülkeden ayrılmadan önce parlamentoyu feshetme ve kabinede değişiklik yapma işini kendisinin üstlenmesi gerektiğini bildirdi.

 

Öte yandan bugün içişleri bakanlığı ile başbakanlık binalarını kuşatan on binlerce gösterisinin ilerleyen günlerde başkanlık saraylarını da kuşatmaya hazırlandığı bildiriliyor.