YDH- Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman,  Hüsnü Mübarek’in sağlık muayenesi için Almanya’ya gidebileceğine ilişkin haberler konusunda açıklama yaptı.

 

Mısır’daki hükümet yanlısı basın kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya gelen Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in muayene için Almanya’ya gitmeyeceğini söyledi.

 

Son günlerde Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in “onurlu bir çekilme” adına sağlık gerekçesiyle Almanya’ya gidebileceğine ilişkin haberlere açıklama getirmesi istenen Ömer Süleyman, Hüsnü Mübarek’in sağlık durumunun son derece iyi olduğunu belirterek Almanya Başbakanı Angela Merkel’le de bu konuda herhangi bir görüşmenin söz konusu olmadığını söyledi.

 

Almanya’nın saygın gazetelerinden Der Spiegel, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in sağlık kontrollerinden geçmek üzere Almanya’ya gidebileceğine ilişkin haberi üzerine bölge basınında da Mübarek’in Mısır’dan ayrılabileceğine ilişkin değerlendirmeler yapılmıştı.

 

Mısır Cumhurbaşkanı yardımcısı  Ömer Süleyman, konuyla ilgili haberlerin Mısır’ın iç işlerine karışmak anlamı taşıdığını söyledi.