YDH- Amerikan yönetiminin Mısırlı askeri yetkililerden sandıktan kendilerine ve İsrail’e müttefik bir Mısır çıkarmalarını istedikleri bildirildi.

 

France-24 kanalı, Amerikalı yetkililerin Mısır’ı demokratik süreçlere taşımakla görevlendirilen askeri yetkililere sandıktan kendilerine ve İsrail’e müttefik bir Mısır çıkarmaları yönünde mesaj verdiklerini duyurdu.

 

30 yıllık Hüsnü Mübarek rejiminin Amerika’yla olan derin ittifak ilişkisine dikkat çeken France-24 yorumcusu, Obama yönetiminin yeni Mısır konusundaki beklentilerini son günlerde temas halinde olduğu Mısırlı yetkililere açık ve şeffaf bir şekilde ilettiğini öne sürdü.

 

Obama yönetiminin Mısırlı askeri yetkililerden Mısır’ın imzaladığı uluslar arası anlaşmalara bağlı kalmasını istediğini belirten France-24, “görünen o ki, Amerikalılar Mısır’daki yeni yetkililerin İsrail’le Enver Sedat döneminde imzalanan barış anlaşmasına saygılı olmasını istiyorlar” yorumunu yaptı.

 

Amerikalıların son günlerde Mısırlı yetkililerle yoğun temas içerisinde olduğuna işaret eden France-24 kanalı, Amerikalıların Mısır’daki demokrasiye geçiş sürecinin İsrail’le barışı sorgulayacak bir yöne gitmemesini umduklarını ve yeni süreçte etkili olacak Mısırlı yetkililerden sandıktan İsrail’e çok fazla düşmanlık etmeyecek ve Amerika’nın müttefiki olarak kalacak bir düzen çıkarmaları telkininde bulunduklarını ifade etti.