Sadr’dan Arap yöneticilere ağır suçlamalar

01 Ocak 1970

SAAF-Irak’ın etkin dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, Arap devletlerinin Irak konusunda

SAAF-Irak’ın etkin dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, Arap devletlerinin Irak konusunda izledikleri politikayı Lübnan konusunda da sürdürdüğünü belirterek “Arap devletleri yalnızca boş sözler söylüyor” dedi.

 

Arap ülkelerini İsrail’le yaşanan bunalım konusunda Lübnan’a destek vermemekle suçlayan Mukteda Sadr, düzenlediği basın toplantısında Arap ülkelerinin kendilerine ihtiyaç duyulduğu bir sırada Irak konusunda da aynı tavrı takındığını belirtti.

 

Irak’ın Arap ülkelerinin sorumluluktan kaçan tutumuna alışkın olduğunu belirten Sadr, “Arap ülkeleri Irak konusunda ya sustular veya Irak’ın iç işlerine olumsuz şekillerde müdahale ettiler” dedi.

 

“Arap ülkeleri, Saddam zamanında Baas Partisi’ni destekliyordu; çünkü işlerine öyle geliyordu, şu an bir Arap ülkesi olan Lübnan’ı desteklemiyorlar, yalnızca boş sözler söylüyorlar” diyen Mukteda Sadr, Birleşmiş Milletleri de ABD ve İsrail politikalarını izlemekle suçladı.

 

“BM ABD’ye itaat ediyor” diyen Sadr, Birleşmiş Milletlerin ateşkes konusunda daha etkin bir rol oynaması gerektiğini söyledi.