YDH- Arap dünyasında yaşanan iç isyanlar sebebiyle Bağdat’ta yapılacağı açıklanan Arap Birliği zirve toplantısının belirsiz bir süreyle ertelendiği bildirildi.

 

El-Alem televizyonunun haberine göre Irak’ın başkenti Bağdat’ta yapılacak olan 23. Arap Birliği zirve toplantısı belirsiz bir süreye kadar ertelendi.

 

Arap Birliği’nin dönem başkanlığını yapan Libya, zirve toplantısını, “Arap dünyasındaki şartlardan” dolayı erteleme kararı aldıklarını açıkladı.

 

Arap dünyasında Tunus’la başlayıp Mısır’la devam eden devrim süreçleri diğer Arap ülkelerinde de kendini hissettirirken Libya, Bahreyn, Ürdün, Cezayir ve Yemen’de hükümet karşıtı protestolar düzenleniyor.

 

Mısır’daki devrim sürecinde Arap Birliği Genel Sekreterliğinden istifa eden Amr Musa, 23. Arap Birliği Zirve toplantısının Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenleneceğini açıklamıştı.

 

2010 yılında Libya’nın Sirte kentinde yapılan Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısında zirve toplantısının Bağdat’ta yapılması kararlaştırılmış; Irak’taki güvenlik şartlarından dolayı zirve toplantısının Bağdat’ta yapılması mümkün olmazsa toplantının Arap Birliği’nin merkezi olan Mısır’da yapılacağı açıklanmıştı.

 

1978’den beri Arap Birliği’nin olağan toplantılarına ev sahipliği yapmayan Irak, son olarak 1990 yılındaki olağanüstü toplantıya ev sahipliği yapmıştı.