YDH- Bahreyn yönetiminin muhalefetteki el-Vefak Partisi’nin şartını kabul ederek orduya sokaklardan çekilme emri verdiği bildiriliyor.

 

İrna haber ajansının Bahreyn’deki yerel kaynaklara dayanarak bildirdiğine göre Bahreyn güvenlik güçlerinin cuma günü halkın üzerine ateş açmasından sonra Veliaht Prens Salman, orduya sokakları terk etme emri verdi.

 

Ordunun sokaklardan çekilmesinin muhalif grupların şartı olduğu bildirilirken polis güçlerinin göstericilerin toplandığı Lu’lu Meydanı’na çıkan yolları kapatmasına rağmen göstericilerin meydana geri dönmekte ısrar ettiği belirtiliyor.

 

Bahreyn Sultanı’nın muhalif gruplara diyalog çağrısı yapmasına rağmen ülkenin en önemli muhalif Şşii grubu el-Vefak Partisi’nin diyalog önerisine olumsuz cevap verdiği bildirilirken el-Vefak Partisi Liderlerinden “Abdulcelil Halil İbrahim, “diyalog önerisini kabul edebilmemiz için Bahreyn hükümeti istifa etmeli ve ordu cadde ve sokakları terk etmelidir” dedi.

 

40 sandalyeli Bahreyn parlamentosunda 18 sandalyeye sahip olan el-Vefak Partisi, diyalog sürecinin başlaması için yetkililerin öncelikle ülkedeki monarşi sisteminin meşrutiyetini kabul etmesi gerektiğini belirtiyor.

 

Amerika’nın 5. Filosuna ev sahipliği yapan Bahreyn’in Sultanı Şeyh Hamad bin İsa Al-i Halife, Cuma günkü kanlı müdahaleden sonra Veliaht Prens Salman’ı ülkedeki siyasi bunalımın çözülmesi için muhaliflerle diyalog kurmakla görevlendirmişti.