YDH- Libya’nın Arap Birliği’ndeki daimi temsilciliğini yapan bir diplomatın görevinden istifa ederek rejim karşıtı gösteriler yapan halkın safına geçtiği bildirildi.

 

Çin resmi haber ajansı Xin Hua’nın Arap Birliği’nin merkezi olan Kahire’den bildirdiğine göre, Libya’nın Arap Birliği’ndeki Daimi Temsilcisi Abdulmenam el-Huni, bugün ülkesindeki rejim karşıtı gösterilere destek vermek için görevinden istifa etti.

 

Libya diktatörü Muammer Kaddafi rejimine karşı gösterilerin büyümesi üzerine yönetimin basına ve internet ulaşımına yoğun bir yasak uyguladığı bildirilirken, ulaşan haberlere göre hükümetin kontrolünden çıkan bazı kentlerdeki güvenlik güçleri de halkın safına geçerek Libya rejimi tarafından kiralanarak çeşitli Afrika ülkelerinden getirilen silahlı çetelerle çatışıyor.

 

Öte yandan rejim karşıtı gösterilerin tırmandığı Yemen’de de parlamentodaki muhalif partilerin milletvekillerinin rejim karşıtı gösteriler yapan halkın safına geçtiklerini açıkladıkları bildiriliyor.

 

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre muhalif partilerin milletvekilleri bir bildiri yayımladılar ve silah zoruyla hükümetle müzakere yapmayacaklarını belirterek zulme, yolsuzluklara ve sindirmelere karşı çıkan Yemenli gençlerin yanında yer aldıklarını açıkladılar.

 

Yemen’de Ali Abdullah Salih rejimi karşıtı gösterilerin başladığı 13 Şubat’tan bu yana ülkenin güneyindeki Aden’de 10 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.