YDH- Libya’nın petrol ihracatının yapıldığı liman kenti Bingazi’nin bütünüyle devrimcilerin kontrolü altına geçtiği bildirildi.

 

İran’ın Arapça yayın kuruluşu el-Alem televizyonu, Libya’nın petrol ihracatının da gerçekleştiği en önemli liman kenti olan Bingazi’nin bütünüyle devrimcilerin kontrolüne geçtiğini bildirdi.

 

Libya’daki rejim karşıtı liderlerden Ferec Ebu’l- Aşa, el-Alem televizyonuna verdiği demeçte Bingazi kentinin tamamen devrimcilerin eline geçtiğini, başkent Trablus’taki gösterilerin de giderek büyüdüğünü söyledi.

 

Libya’nın en önemli liman kenti olan Bingazi’nin devrimcilerin kontrolüne geçmesinden sonra Libya’da petrol arama çalışması yapan yabancı bir şirketin çalışmalarını durdurduğu, petrol işçilerinin de devrimcilere destek vererek genel greve gitme tehdidinde bulunduğu bildiriliyor.

 

Kaddafi diktatörlüğünün devrilmesinin yakın olduğunu öne süren Ferec Ebu’l- Aşa, Libya’daki devrim kıvılcımının ülkenin doğusunda başladığını ve kısa sürede batıya doğru genişleyerek başkent Trablus’a ulaştığını belirterek halkın birkaç gün sonra 40 yıldır devam eden Kaddafi esaretinden kurtulacağını söyledi.