YDH- Libya’da Kaddafi rejimine karşı gösteri düzenleyen halkın üzerine ateş açanların İtalyan olabileceği öne sürüldü.

 

Libya’nın başkenti Trablus’tan France-24 kanalına telefonla bağlanan bir Libyalı, halkın üzerine ateş açanların Libya güvenlik güçleri değil, tiplerinden Avrupalı oldukları anlaşılan yabancı kiralık katiller olduğunu söyledi.

 

Halka ateş açanların siyah elbiseler giydiklerini ve tiplerinden Avrupalı olduklarının anlaşıldığını belirten Libyalı görgü tanığı, “Ben bu ölüm timlerinin İtalyan olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

Göstericilerin üzerine ateş açanların Avrupalı olduklarından hiçbir kuşkusunun bulunmadığını belirten görgü tanığı, bu kişilerin hiçbir hedef gözetmeksizin insanların üzerine ateş açtıklarını söyledi.

 

Libyalı göstericiler, Muammer Kaddafi’nin ülke dışından silahlı çeteler getirterek gösterilere müdahale ettiğini öne sürerken, France-24 kanalı da Uluslar arası İnsan Hakları Federasyonunun Kaddafi rejiminin Çad, Zimbabve ve Liberya’dan getirtilen silahlı çetelerin gösterilerin bastırılması için kullanıldığına ilişkin rapor yayımladığını duyurdu.

 

Bingazi kentinin hükümet kontrolünden çıkmasından ve protestoların başkent Trablus’a yayılmasından sonra bugün devlet televizyonundan halka seslenen Muammer Kaddafi, gitmeyeceğini belirtip anayasaya ve orduya karşı çıkmanın ölüm cezasını gerektiren bir suç olduğunu söyleyerek halkı tehdit etmişti.