YDH- Libya diktatörü Muammer Kaddafi, rejim karşıtı gösterilerle ilgili açıklamasında kendisinin devlet içerisinde herhangi bir makamının bulunmadığını, bu yüzden de istifasının söz konusu olmadığını söyledi.

 

El-Alem televizyonunun haberine göre Libya diktatörü Muammer Kaddafi, televizyon aracılığıyla yaptığı açıklamada kendisinin Libya’nın cumhurbaşkanı olmadığını belirterek devlette herhangi bir makamının olmamasından dolayı istifasının söz konusu olmadığını söyledi ve göstericilere hitaben “size sonuna kadar savaş vaat ediyorum” dedi.

 

Muammer Kaddafi, “Kaddafi; direnişin, özgürlüğün, onurun ve devrimin lideridir. Bu, dünyanın en büyük güçlerinin bile itiraf ettiği bir şeydir. Onlar bile Kaddafi zehirleyebileceğimiz veya öldürebileceğimiz sıradan bir adam değildir, bu yüzden onu gösterilerle devirelim demektedirler. Ben, tüm makamların üstündeyim, ben bir devrimciyim, bir çöl ve çadır savaşçısıyım” dedi.

 

Göstericileri sokaklardaki bir avuç alkolik ve uyuşturucu bağımlısı olarak niteleyen Kaddafi, “Şu an bir grup madde bağımlısı ve hapçı genç, Libya’daki barışı ve güvenliği ortadan kaldırmaya çalışıyor. Onlar, barışı istismar ettiler. Bazı garnizonlara saldırdılar haklarındaki suç dosyalarını yaktılar. Ama onların bir suçu yok, onlar 16-17 yaşlarında çocuklardır. Onlar sadece Mısır ve Tunus’u taklit etmeye çalışıyorlar bu ise normal bir şeydir. Ancak bazı şehirlerde nüfuzlu bazı gruplar bulunuyor ve onlar hapçılara ve küçük yaştaki bu gençlere para vererek onları bu çatışmalara tahrik ediyorlar” dedi.

 

Göstericilere savaş vaat eden ve taraftarlarını muhaliflerine saldırmaya çağıran Kaddafi, “Kaddafi’yi sevenler evlerinizden çıkın, onların evlerine saldırın ve intikamınızı onlardan alın. Biz henüz güç kullanmadık eğer durum güç kullanmamızı gerektirecek noktaya ulaşırsa uluslar arası yasalara ve Libya yasalarına göre bunu kullanacağız” diye konuştu.

 

“Benim istifa edebileceğim herhangi bir makamım yok, benim yalnızca tüfeğim var. Siz Amerika’nın yenildiği bir çölle karşı karşıyasınız” diyen Kaddafi tehditlerini sürdürerek “Mısır ve Tunus’takileri taklit eden kendilerine hap verilmiş gençlere yarın polis ve ordu müdahale edecek. Bingazi’nin viraneye dönmesini elektriğin ve suyun kesilmesini ister misiniz?” dedi.

 

Libya’ya yönelik radikal İslam tehdidiyle Amerika’ya mesaj göndermeye çalışan Kaddafi, “Bazıları, Libya’yı Usame bin Ladin veya Eymen Zevahiri için bir emirlik haline getirmek ve Amerika’nın müdahalesi için zemin yaratmak istiyor. Libya’nın ikinci Afganistan olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Kabilelere yönelik sindirme ve muhalifleri idam planını açıklayan Kaddafi, kabileler arasına güvenliği sağlamak için subaylar gönderildiğini belirterek silaha başvuran ve düşmanın Libya’ya gelişini kolaylaştıran herkesin idam edileceğini söyledi.

 

İçişleri Bakanı Abdulfettah Yunus’un Bingazi’de öldüğünü belirten Kaddafi, “Henüz ateş emri vermedim; çünkü bu, oradaki her şeyi yakacaktır” dedi ve güvenliğin yeniden sağlanması için yarın halk komiteleri kurulacağını ve oğlu Seyfulislam’ın da ülkede yaşanan gerçekleri ülkedeki konsoloslara ve gazetecilere açıklayacağını söyledi.

 

Barışçı gösterilerin yalnızca ona ihtiyaç duyulan ülkelerde yapılabileceğini belirten ve Libya’da hiçbir gösteriye ihtiyaç olmadığını söyleyen Kaddafi, Libya’da yaşananların silahlı bir kalkışma olduğunu savundu.