YDH- İstifa ederek devrimcilerin safına geçen Libya İçişleri Bakanı Abdulfettah Yunus, Muammer Kaddafi’nin ya intihar edeceğini ya da halk tarafından öldürülerek cezalandırılacağını söyledi.

 

El-Arabiya televizyonunun haberine göre rejim karşıtı gösterilerin tırmanmasından sonra görevinden istifa ederek devrimcilerin safına geçen Libya İçişleri Bakanı Abdulfettah Yunus, Diktatör Muammer Kaddafi’nin intihar etmekle halk tarafından öldürülerek cezalandırılmaktan başka bir seçeneğinin bulunmadığını belirtti.

 

El-Arabiya televizyonuna demeç veren General Yunus, Libya ordusuna da devrimcilerin safına geçmesi çağrısında bulunarak “Tanıdığım kadarıyla Kaddafi, ülkeyi terk etmeyecek, ya intihar edecek ya da halk tarafından öldürülecek” dedi.

 

Muammer Kaddafi’nin durumunun oldukça zor olduğunu ve rejiminin sarsıldığını belirten General Abdulfettah Yunus, Kaddafi’nin dünkü konuşmasının son derece umutsuzluk verici olduğunu belirterek “Ben Libya’nın onurlu subaylarına ve askerlerine çağrıda bulunuyorum, halka katılın” dedi.

 

Kaddafi’nin hiç kimse tarafından istenmediğine dikkat çeken General Yunus, Kaddafi’nin daha önce de bir askeri garnizonda yaptığı bir konuşma sırasında suikasta uğradığını ve yakınlarından birinin bu suikastta yaralandığını söyledi.

 

Libya güvenlik güçleri daha önce İçişleri Bakanı Abdulfettah Yunus’un Bingazi’de silahlı çeteler tarafından kaçırıldığını öne sürmüş; ancak daha sonra Yunus’un görevinden ayrılarak halkın safına katıldığı anlaşılmıştı.