Katar’dan, bazı Arap yöneticilere eleştiri

08 Ocak 2006

SAAF-Katar Dışişleri Bakanı, bazı Arap ülkelerinin Hizbullah’ın ortadan kaldırılması için

SAAF-Katar Dışişleri Bakanı, bazı Arap ülkelerinin Hizbullah’ın ortadan kaldırılması için sergiledikleri İsrail yanlısı tutumu garipsediğini belirtti.

 

Katar'dan yayın yapan el-Cezire televizyonunun verdiği habere göre Başbakan Başdanışmanı ve Katar Dış İşleri Bakanı Şeyh Hamd b. Casim b. Cibr, bazı Arap ülkelerinin Hizbullah'ın ortadan kaldırılması için Lübnan'a karşı başlatılan İsrail saldırganlığını onaylamasını garipsediklerini ifade etti.

 

Pazartesi akşamı Cezire televizyonuna verdiği demeçte "Arapların başarısızlıkları şaşkınlık verici değildir; ancak böylesi bir saldırganlığı onaylamaları gariptir. Bu konuyu (Hizbullah'ın ortadan kaldırılması) halletmek üzere İsrail'e doğrudan yeşil ışık yakmaları çok tehlikeli bir durumdur” dedi.

 

"İsrail'in görevini tamamlaması, büyük projesinin bir parçası olarak Hizbullah'ı ortadan kaldırmak için başlattığı operasyona Arap hükümetlerinin bir tür desteği var" diyen Katar Dışişleri Bakanı, "Katar hükümetinin Lübnan'a olan desteği, Katar halkını temsil eden hükümetin tavrıdır" dedi.

 

Katar Dışişleri Bakanı ayrıca Lübnan'daki hedeflerin vurulması için ABD'nin Katar üzerinden İsrail'e 'akıllı bomba' naklettiği yönündeki haberleri yalanladı.