YDH- NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Libya konusunda uluslar arası toplumun onayı olmadan Libya konusunda herhangi bir adım atamayacaklarını açıkladı.

 

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de konuyla ilgili bir açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Birleşmiş Milletlerin onayı olmadan Libya’da uçuşa yasak bölge oluşturma konusunda herhangi bir adım atamayacaklarını söyledi.

 

Kaddafi rejiminin halkı savaş uçaklarıyla bombalamasına rağmen Kaddafi rejimine yönelik uçuşa yasak bölge oluşturulması yönünde bir adımın öncelikleri arasında bulunmadığını belirten NATO Genel Sekreteri Rasmussen, NATO’nun bu aşamadaki önceliğinin Libya’daki yabancıların tahliyesi ve insani yardım malzemelerinin bu ülkeye ulaştırılması olduğunu ifade etti.

 

Bunalımın Avrupa’nın yakınlarında yaşanıyor olmasından dolayı Libya’da yaşanan gelişmelerin kendilerini kaygılandırdığını belirten Rasmussen, bugün NATO Konseyinde olağanüstü toplantı yaptıklarını ve Libya’da hızla gelişen olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

 

Öte yandan Batılı ülkelerin Libya’ya silah ambargosu uygulanmasını ve Libya Lideri Muammer Kaddafi’ye seyahat yasağı getirilmesini öngören bir karar için BM Güvenlik Konseyi nezdinden girişimlerde bulunduğu bildirildi.

 

Bugün BM Güvenlik Konseyi’nde Kaddafi’ye bağlı silahlı güçlerin Trablus’ta halkın üzerine ateş açmasıyla ilgili bir toplantı düzenlendiği bildirilirken Libya’ya silah ambargosu uygulamaya yönelik kararın bir iki gün içerisinde oylanabileceği belirtiliyor.