YDH- Rejim karşıtı gösterilerin başlamasından sonra halkın safına geçen Libya’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi, BM’den Kadadfi rejimi konusunda acil müdahalede bulunmasını istedi.

 

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Libya’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi İbrahim Dabbaşi, Güvenlik Konseyi’nden Muammer Kaddafi rejimine karşı yaptırımlar konusunda acil müdahalede bulunmasını istedi.

 

Libya Diktatörü Muammer Kaddafi’nin halka şiddet uygulamaya başlamasından sonra rejimle yollarını ayırarak halkın safına katılan Libya’nın Birleşmiş Milletlerdeki Daimi Temsilcisi İbrahim Dabbaşi, Muammer Kaddafi’nin halkın taleplerine olumlu cevap vermeyeceğini belirterek “Kaddafi sonuna kadar mücadele edecek ve biz onu sağ olarak ele geçiremeyeceğiz” dedi.

 

Öte yandan Fransız haber ajansına demeç veren Libya’nın BM Daimi Temsilcisi İbrahim Dabbaşi’nin yardımcısı, gösterilerin başladığı günden bu yana Kaddafi’ye bağlı silahlı güçlerin uyguladığı şiddet sebebiyle binlerce Libyalının hayatını kaybettiğini söyledi.