YDH- Libya Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri İbrahim Samed, Libya Diktatörü Muammer Kaddafi’nin artık son günlerini yaşamakta olduğunu belirtti.

 

Lübnan’dan yayın yapan el-Menar televizyonuna demeç veren Libya Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri İbrahim Samed, ülkesinde yaşanan son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunarak “Muammer Kaddafi, dün Zaviye kentinde hakimiyeti ele geçirmeye çalıştı, silahlı güçlerini Zaviye’ye gönderdi; ancak onun gönderdiği bu güvenlik güçleri de halka katıldı, böylece Kaddafi hedefine ulaşamadı” dedi.

 

Başkent Trablus’ta da devrimcilerin birçok mevzii ele geçirdiğini belirten Libya Kurtuluış Cephesi genel Sekreteri İbrahim Samed, “Kaddafi buralara da kiralık çetelerini gönderdi onlar Trablus’ta her türlü insani değeri ayaklar altına alan cinayetler işlediler” diye konuştu.

 

Kaddafi’ye bağlı silahlı milislerin öldürdükleri kişilerin cesetlerini gizlediklerini ve cesetleri ailelerine vermediklerini belirten Samed, Zaviye ve Mısrata kentlerinde yaşayan halkın Trablus’ta Kaddafi’nin milislerine karşı mücadele eden devrimcilere destek vermek için Trablus’a doğru hareket etmek için hazırlık yaptığını söyledi.