Meşhedani: İşgali sona erdirmeye çalışıyoruz Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
08 Ocak 2006 · 01:00

Meşhedani: İşgali sona erdirmeye çalışıyoruz

SAAF-Irak Meclis Başkanı Mahmud el-Meşhedani, Irak parlamentosunun ülkedeki ABD işgalini

SAAF-Irak Meclis Başkanı Mahmud el-Meşhedani, Irak parlamentosunun ülkedeki ABD işgalini ortadan kaldırmaya çalıştığını söyledi.

 

Fransız Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre resmi bir ziyaret için Suriye’ye giden Irak Meclis Başkanı Mahmud el-Meşhedani, düzenlediği basın toplantısında “ABD’nin Irak’taki işgalci varlığı olağanüstü bir durumdur, biz Irak parlamentosu olarak kendi gücümüze dayalı olarak kendi ülkemizdeki hakimiyeti elde etmeye çalışıyoruz” dedi.

 

Irak’ta yeni hükümetin kurulmasından sonra Suriye’ye giden ilk Iraklı yetkili olan Meşhedani, ülkede bir iç savaş çıkarmak için yapılmakta olan tüm planların farkında olduklarını belirtti.

 

İsrail’i Irak’ta belli bir grup aracılığıyla iç savaş çıkarmaya çalışmakla suçlayan Meşhedani, “Biz ABD’lileri, Irak’ın iç işlerine karışmamaları konusunda uyardık” diye konuştu.

 

Meşhedani’nin Suriye ziyaretinin 6 gün süreceği belirtildi.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 19.08.2026 16:51 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/879/meshedani-isgali-sona-erdirmeye-calisiyoruz