YDH- Amerikan deniz ve hava kuvvetlerinin Kaddafi’ye yönelik muhtemel bir askeri operasyon için bu ülkeyi havadan ve denizden kuşatma altına aldığı bildirildi.

 

El-Cezire ve el-Arabiya televizyonlarının Reuters haber ajansına dayandırdıkları habere göre Amerikan hava ve deniz kuvvetleri Muammer Kaddafi’ye yönelik muhtemel bir askeri operasyon için Libya’yı havadan ve denizden kuşatma altına aldı.

 

El-Cezire televizyonu, İngiltere Başbakanı David Cameron’un da Muammer Kaddafi rejimine yönelik bir askeri müdahaleyi ihtimal dışı görmediğini söylediğini duyurdu.

 

Libya’daki Kaddafi rejimi karşıtları her türlü yabancı müdahaleye karşı olduklarını açıklarken, Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, bugün yaptığı bir konuşmada Muammer Kaddafi rejimine karşı askeri seçenek de dahil olmak üzere her türlü seçeneğin masada olduğunu söyledi.

 

Öte yandan Libya’daki el-İmazaka kabilesinin devrimcilere katılarak Muammer Kaddafi karşıtı gösteriler düzenlediği bildirildi. Libyalı devrimcilerin Kaddafi rejiminin kontrolünden çıkardıkları kentlerde başkent Trablus'a girmek için askeri hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğu gelen haberler arasında.