İsrail Ayta Şaab bölgesinde ağır kayıplar veriyor

08 Ocak 2006

SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in saldırıların genişletilmesi emrini vermesinden sonra güney

SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in saldırıların genişletilmesi emrini vermesinden sonra güney Lübnan’da saldırılarını havadan ve karadan şiddetlendiren İsrail ordusunun, Ayta Şaab bölgesinde ağır kayıplar verdiği bildiriliyor.

 

İsrail ordusunun Golani adı verilen seçkin özel komando birliklerinin Aytaşaab bölgesinde Hizbullah güçleriyle giriştikleri şiddetli çatışmalarda ağır kayıplar verdiği bildiriliyor. El-Cezire televizyonu bu bölgede yaşanan çatışmalarda 20 İsrail askerinin öldürüldüğünü 20 kadar askerin de yaralandığını duyurdu.

 

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada da İsrail askerlerinin bu bölgedeki kayıplarının yaralılar da dahil olmak üzere 35’i aştığını belirterek, yaralı olan birçok İsrail askerinin çatışma bölgesinde kurtarılmayı bekledikleri ifade edildi.

 

Hizbullah’tan yapılan açıklamada ayrıca 6 tankın, 3 askeri aracın ve 2 buldozerin de tahrip edildiği duyuruldu.

 

Çatışmaların tek bir noktada yoğunlaşmadığının bildirildiği açıklamada, Hizbullah güçlerinin 15 kişilik timlerle Ayta şaab, Kefer Humam, Kefer Şuba ve Tayyibe bölgelerinde İsrail kuvvetlerini izlemekte olduğu belirtildi.

 

Öte yandan bölgedeki haber kaynakları, İsrail savaş uçaklarının güney Lübnan’daki köyleri bombaladıklarını ve buradaki halkın yaya olarak veya kişisel araçlarıyla bölgeyi terk etmeye çalıştıklarını bildiriyor.

 

İsrail Adalet Bakanı da yarın sabaha kadar sürecek olan saldırıların en üst düzeye tırmandırılacağını ifade etti.