Muammer Kaddafi’ye bağlı milislerin kuşatma altında tuttuğu Zaviye kentinde kitlesel Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
ARAP DÜNYASI
03 Nisan 2011 · 01:00

Muammer Kaddafi’ye bağlı milislerin kuşatma altında tuttuğu Zaviye kentinde kitlesel

YDH- Muammer Kaddafi’ye bağlı milislerin kuşatma altında tuttuğu Zaviye kentinde kitlesel katliamlar yapılmasından endişe ediliyor.

YDH- Muammer Kaddafi’ye bağlı milislerin kuşatma altında tuttuğu Zaviye kentinde kitlesel katliamlar yapılmasından endişe ediliyor.

 

İran’ın Arapça yayın kuruluşu el-Alem televizyonu, Libya Diktatörü Muammer Kaddafi’ye bağlı milislerin devrimcilerin safına geçen Zaviye kentini tamamen kuşatma altında tuttuğunu belirterek kent halkının kitlesel bir katliam endişesi içinde olduğunu duyurdu.

 

Kaddafi’ye bağlı milislerin Zaviye kentine giriş ve çıkışları engellediğini belirten el-Alem, Zaviye halkının Kaddafi rejiminin kentte toplu imha gerçekleştirmek için planlar yaptığını belirttiklerini ve dünyaya acil müdahale çağrısı yaptıklarını bildirdi.

 

Öte yandan Libyalı siyasi analistlerden Said Cabbar, el-Alem televizyonuna verdiği demeçte Libya Diktatörü Muammer Kaddafi’nin kendisine bağlı kabileleri silahlandırdığını ve kendi taraftarlarından oluşan yeni bir ordu kurduğunu söyledi.

 

Kaddafi’nin çeşitli Afrika ülkelerinden 25 bin kadar paralı asker getirttiğini belirten Cabbar, geçmişte kendilerine büyük imtiyazlar verilen 40 bin kişilik Halk Komiteleri adlı birlikleri de devrimcilere karşı kullandığını ifade etti.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 07.11.2026 10:08 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/8812/muammer-kaddafi-ye-bagli-milislerin-kusatma-altinda-tuttugu-zaviye-kentinde-kitlesel