YDH- Muammer Kaddafi’ye bağlı milislerin kuşatma altında tuttuğu Zaviye kentinde kitlesel katliamlar yapılmasından endişe ediliyor.

 

İran’ın Arapça yayın kuruluşu el-Alem televizyonu, Libya Diktatörü Muammer Kaddafi’ye bağlı milislerin devrimcilerin safına geçen Zaviye kentini tamamen kuşatma altında tuttuğunu belirterek kent halkının kitlesel bir katliam endişesi içinde olduğunu duyurdu.

 

Kaddafi’ye bağlı milislerin Zaviye kentine giriş ve çıkışları engellediğini belirten el-Alem, Zaviye halkının Kaddafi rejiminin kentte toplu imha gerçekleştirmek için planlar yaptığını belirttiklerini ve dünyaya acil müdahale çağrısı yaptıklarını bildirdi.

 

Öte yandan Libyalı siyasi analistlerden Said Cabbar, el-Alem televizyonuna verdiği demeçte Libya Diktatörü Muammer Kaddafi’nin kendisine bağlı kabileleri silahlandırdığını ve kendi taraftarlarından oluşan yeni bir ordu kurduğunu söyledi.

 

Kaddafi’nin çeşitli Afrika ülkelerinden 25 bin kadar paralı asker getirttiğini belirten Cabbar, geçmişte kendilerine büyük imtiyazlar verilen 40 bin kişilik Halk Komiteleri adlı birlikleri de devrimcilere karşı kullandığını ifade etti.