YDH- Libyalı devrimcilerin Venezüella Devlet Başkanı Hugo Çavez’in Kaddafi rejimi ile muhalifler arasında diyalog başlatmak için yaptığı girişimi reddettikleri bildirildi.

 

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Libyalı devrimciler, Venezüella Devlet Başkanı Hugo Çavez’in Libya’da yaşanan bunalımın çözümü için yaptığı arabuluculuk teklifini reddetti.

 

Libyalı devrimcilerin Bingazi kentinde Ulusal Konsey adı altında kurdukları geçici hükümetin sözcüsü Mustafa Garyani, “bizim görüşümüz son derece açık. Diyalog için artık çok geç, çünkü çok kan döküldü” dedi.

 

Libya Diktatörü Muammer Kaddafi’nin önemli müttefikleri arasında gösterilen Venezüella Devlet Başkanı Hugo Çavez, “dost halklardan” oluşan bir heyetin kurularak Libya’da bir iç savaşın önüne geçilmesi için girişim başlatılmasını önermişti.

 

“Biz, hiç kimseyle halkın kanı üzerine müzakere yapmayacağız” diyen Garyani, Venezüella Devlet Başkanı Hugo Çavez’le yalnızca Muammer Kaddafi’nin Venezüella’ya gitmesi konusunda müzakere yapabileceklerini söyledi.