YDH- Birkaç günlük kuşatmanın ardından devrimcilere katılan Zaviye kentinde katliam yapan Muammer Kaddafi’ye bağlı silahlı güçlerin Beni Velid kentini de kuşattığı bildirildi.

 

El-Arabiya televizyonu, acil koduyla duyurduğu haberinde Libya Diktatörü Muammer Kaddafi’ye bağlı silahlı güçlerin Beni Velid kentini tam bir kuşatma altına aldığını belirterek silahlı güçlerin kentte yoğun tutuklamalar yaptığını duyurdu.

 

İrna haber ajansı da Kaddafiye bağlı silahlı güçlerle devrimciler arasında başkent Trablus’ta silahlı çatışmalar yaşandığını bildirdi. Muammer Kaddafi yanlısı milislerin Trablus’taki Yeşil Meydan’da halkın üzerine ateş açtığı ve Kaddafi yanlılarıyla muhalifler arasında çatışmalar yaşandığı bildirildi.

 

Çatışmalarda ölen veya yaralanan olup olmadığı konusunda henüz bir haber alınamazken, Kaddafi yanlısı küçük bir grubun başkent Trablus’taki Cezayir Meydanı’nda Muammer Kaddafi lehine gösteriler yaptığı ifade edildi.

 

Bir süre önce devrimcilerin safına geçen kuşatma altındaki Zaviye kentinde ise Kaddafi’ye bağlı silahlı güçlerin ağır silahlarla kente saldırdığı çoğu sivil olmak üzere 30’dan fazla kişinin hayatını kaybettiği gelen haberler arasında.

 

Öte yandan Libya’da internet erişiminin tamamen kesildiği bildiriliyor.