Araplar Nasrullah için dosya hazırlıyor

08 Şubat 2006

SAAF-Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın, Hizbullah Genel

SAAF-Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah için dosya hazırlattıkları açıklandı.

 

Lübnan’da yayınlanan Diyar gazetesinin güvenilir kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ve Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah için özel dosya hazırlatıyor.

 

Gazetenin bildirdiğine göre Nasrullah’a yönelik sempatinin artması ve Hizbullah Hareketinin Arap kamuoyunda giderek daha fazla destek bulması karşısında şaşkınlık yaşayan Hüsnü Mübarek, Mısır İstihbarat Servisi Başkanı Ömer Süleyman’a Nasrullah’la ilgili tam teşekküllü bir dosya hazırlaması talimatını verdi.

 

Aynı habere göre Suudi Arabistan Kralı Abdullah da Milli Güvenlik Konseyi genel Sekreteri Bender Bin Sultan’a aynı yönde bir talimat verdi.

 

Her iki Arap liderin istihbarat birimlerine verdiği talimatta özet olarak Nasrullah hakkında şu bilgileri istedikleri bildiriliyor.

 

1-Hasan Nasrullah’ın şahsiyetinin incelenmesi

2-Kararlarını nasıl aldığı

3-Hizbullah’ın üst düzey yönetim kadrosuyla ve Şura meclisiyle olan ilişkisi

4-Hizbullah içerisinde İsrail’e karşı savaşan savaşçılarla ilişkisi

5-hasan Nasrullah’ın Hizbullah savaşçılarını savaşa nasıl ikna edebildiği, kendine olan güveni nasıl sağladığı.

 

Diyar gazetesinin haberine göre Suudi Arabistan ve Mısır İstihbarat servisleri Hasan Nasrullah’ın şahsıyla ilgili bilgi toplamak için seferber olmuş durumda.