YDH- Yemen’deki rejim karşıtı grupların cuma gününü öfke günü ilan ettikleri tüm ülke çapında rejim karşıtı gösteriler düzenleyecekleri bildirildi.

 

El-Cezire televizyonu, Yemenli muhalif grupların cuma gününü öfke günü ilan ettiklerini belirterek 600 gazeteci ile 5 bin doktorun da rejim karşıtlarının safına geçtiğini duyurdu.

 

Yemen Diktatörü Ali Abdullah Salih’in, bugün başkent Sana’daki bir stadyumda kendi taraftarlarına yaptığı konuşmada ülkede siyasi reformlar öngören bir plan önermesinin halkı tatmin etmediği bildiriliyor.

 

Yemen Diktatörü Ali Abdullah Salih’in önerdiği siyasi reform planı yeni bir anayasa hazırlamak üzere bir komisyon oluşturulmasını ve hazırlanacak anayasanın yıl sonuna kadar referanduma sunulmasını öngörüyor. Ali Abdullah Salih’in siyasi reform planına tepki gösteren Yemenlilerin Aden kentinde protesto gösterisi düzenlediği ve tüm muhalif grupların ise Cuma gününü öfke günü olarak ilan ettikleri bildiriliyor.

 

Ali Abdullah Salih’in konuşmasından sonra açıklamada bulunan muhalifler ise siyasi reformlardan söz etmek için artık çok geç olduğunu, sokaklardaki halkın taleplerinin Salih’in vaat ettiklerinin çok ötesinde olduğunu ifade etti.