YDH- Libya Diktatörü Muammer Kaddafi’ye bağlı hükümetin silahlarını bırakan isyancıların affedileceğini açıkladığı bildirildi.

 

Libya devlet televizyonunun haberine göre Muammer Kaddafi’ye bağlı Trablus hükümeti, silahlarını bırakan rejim muhaliflerinin hiçbir cezaya çarptırılmayacağını ve affedileceğini açıkladı.

 

El-Arabiya televizyonu ise acil koduyla duyurduğu haberinde bir askeri sözcüye dayandırdığı haberinde Ras Lanuf kentinin yeniden devrimcilerin kontrolü altına girdiğini duyurdu.

 

El-Arabiya televizyonuna açıklama yapan ancak konumu hakkında bilgi verilmeyen askeri yetkili, petrol tesislerinin bulunduğu Ras Lanuf’taki sivillerin tahliye edildiğini söyledi.

 

Öte yandan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Muammer Kaddafi’nin artık kendileri açısından bir muhatap olmadığını belirtmekle birlikte Kaddafi’nin asla çekilmeyeceğini söylerken, Amerika’nın Kaddafi’nin eşi ve dört çocuğunun mal varlıklarını dondurduğu, ABD Başkanı Barack Omaba’nın ise Kaddafi’nin gitmesinin Washington açısından tercih edilen bir seçenek olduğunu açıkladığı bildirildi.

 

Fransa'nın Bingazi kentindeki devrimcilerin kurduğu Geçici Ulusal Konseyi tanımasının ardından Kaddafi yönetiminin Fransa ile tüm ilişkilerini dondurduğu bildirildi.