YDH- Libya Diktatörü Muammer Kaddafi’nin deniz kuvvetlerini savaşa sokması üzerine devrimciler lehine gelişen savaştaki dengeyi değiştirdiği bildirildi.

 

Ras Lanuf kentinden yaşanan son durumla ilgili değerlendirmelerde bulunan el-Cezire televizyonu Muhabiri, Abdulazim Muhammed, Kaddafi’ye bağlı silahlı güçlerin ağır bombardımanı altında bulunan kente yoğun bir duman tabakasının hakim olduğunu söyledi.

 

Kaddafi’ye bağlı silahlı güçlerin Ras Lanuf kentini havadan ve karadan bombaladığını belirten Muhammed, kentin şimdiye kadarki en yoğun saldırıyla karşı karşıya bulunduğunu ifade etti.

 

El-Cezire Muhabiri Abdulazim Muhammed, Kaddafi’nin devrimcilerin ilerleyişini durdurmak için halı bombardımanı yaptığını belirterek Ras Lanuf kentinde her on metreye bir mermi düştüğünü belirtti.

 

“Devrimciler, yerleşim bölgelerine doğru ilerleyerek buraları Kaddafi’ye bağlı güçlerden geri almayı hedefliyor” diyen el-Cezire muhabiri, Kaddafi’ye bağlı bir savaş gemisinin kenti denizden bombalamaya başlaması üzerine devrimcilerin geri çekilmek zorunda kaldığını söyledi.

 

Kaddafi güçlerinin Ras Lanuf kentine yoğun bir top ve füze saldırısı başlattığını bildiren Abdulazim Muhammed, Kaddafi güçlerinin devrimcilere ait silah depolarını imha etmeyi amaçladığını ifade etti.

 

Kaddafi’nin savaş gemilerini devreye sokmasının çatışmalardaki dengeyi değiştirdiğini belirten el-Cezire muhabiri, “daha önce Kaddafi’nin en temel gücü hava kuvvetleriydi; ancak dünden itibaren Kaddafi deniz kuvvetlerini de kullanmaya başladı. Bu ise devrimcilerin ilerleyişinin durduran en temel etken oldu. Devrimciler, şu anda kentin varoşlarına çekilmiş bulunuyor” dedi.

 

Kaddafi’ye bağlı savaş uçaklarının Ras Lanuf petrol rafinerisini vurduğunu ve bir yakıt deposunun isabet aldığını belirten el-Cezire televizyonu muhabiri “kentteki yerleşim bölgeleri Kaddafi’ye bağlı silahlı güçlerin hakimiyeti altında. Ön hatlardaki devrimciler Kaddafi güçlerinin evlerin çatılarına keskin nişancılar yerleştirdiğini ve devrimcilerin mevzilerine yoğun top ve füze saldırıları yapıldığını söylüyorlar. Savaş gemilerinin topçu ateşi başlatması devrimcilerin ilerleyişini durdurdu. Açık bir sahra kenti olan Ras Lanuf’ta devrimcilerin havadan ve denizden yapılan saldırılar karşısında ilerleyebilmeleri çok zor” dedi.