YDH- Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Bahreyn’deki gösterilerin bastırılması için bu ülkeye asker gönderen Körfez ülkelerinin yanlış yaptığını söyledi.

 

CBS televizyonuna demeç veren Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Bahreyn’de düzenlenen gösterilerin kontrol altına alınması için bu ülkeye asker gönderen Körfez ülkelerinin yanlış bir yolda ilerlediğini söyledi.

 

Bahreyn Sultanı’nın ülkede yaşanan gösterilerin bastırılması için yaptığı destek çağrısı doğrultusunda Suudi Arabistan 1000, Birleşik Arap Emirlikleri de 500 kişilik bir askeri gücü Bahreyn’e göndermişti.

 

Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Washington’un Körfez İşbirliği Örgütü’nün 6 üyesine Bahreyn’deki sorunun güvenlik temelli bir çözümünün olmadığını, sorunun görüşmeler yoluyla çözümlenmesi gerektiğini söylediğini belirtti.

 

Öte yandan başta Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere Körfez İşbirliği Örgütünün 4 üyesinin Bahreyn’e askeri güç göndermesine yönelik tepkiler de artıyor. Lübnan’da Suudi Arabistan’ın Bahreyn’e yönelik askeri müdahalesini protesto eden gösteriler yapılırken, Kuveyt’teki bazı grupların da Suudi Arabistan ve Bahreyn’in bölgedeki çıkarlarının hedef alınacağına ilişkin tehditlerde bulunduğu bildirildi.

 

Suudi Arabistan’ın Bahreyn’e yönelik askeri müdahalesinin protesto edildiği Beyrut’taki gösterileri Hizbullah’ın organize ettiğini duyuran el-Alem televizyonu, göstericilerin Birleşmiş Milletler bürosu önünde toplanarak BM’yi Bahreyn’e yapılan askeri müdahale karşısında harekete geçmeye çağırdığını bildirdi.

 

Irak’ta ise Mukteda Sadr yanlısı binlerce kişi başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez işbirliği Örgütü’nün dört üyesinin Bahreyn’e asker göndermesini protesto eden gösteriler düzenledi.

 

El-Alem televizyonuna demeç veren Kuveyt İnsan hakları Örgütü üyesi İmran el-Karaşi ise Kuveyt’teki bazı grupların Suudi askerlerinin Bahreyn’deki göstericilere yönelik saldırısına tepki olarak Suudi Arabistan ile Bahreyn’in bölgedeki çıkarlarına yönelik saldırı tehdidinde bulunduklarını açıkladı.

 

Yabancı müdahalelerinin Bahreyn’deki sorunu bölgesel bir bunalıma dönüştürebileceği uyarısında bulunan İran’da ise dini mercilerin Bahreyn’e yönelik askeri müdahaleyi kınayan bildiriler yayımladıkları bildiriliyor.