YDH- Libya Diktatörü Muammer Kaddafi, Fransa cumhurbaşkanlığına seçilebilmesi için Nikolas Sarkozy’ye parasal yardımda bulunduğunu açıkladı.

 

Lübnan’dan yayın yapan LBC televizyonuna demeç veren Libya Diktatörü Muammer Kaddafi, Libya’da yaşanan son olaylar sırasında Bingazi’de devrimcilerin oluşturduğu Geçici Ulusal Konsey’i Libya halkının meşru temsilcisi olarak tanıyan Fransa Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozi’ye sert eleştirilerde bulundu.

 

Fransa Cumhurbaşkanlığına seçilebilmesi için Sarkozy’ye para yardımı yaptığını açıklayan Kaddafi, “Sarkozy’yi iktidara ben getirdim. Cumhurbaşkanı olması için ona para yardımı yaptım. O içişleri bakanı iken bu çadırda benden yardım istedi, ben ona mali yardımda bulundum, o da cumhurbaşkanı oldu” dedi.

 

Kendisine bağlı silahlı güçlerle devrimciler arasındaki çatışmalara da değinen Muammer Kaddafi, halkın isyancılardan kurtulmak için kendisine yardım ettiğini söyledi. Libyalı devrimcilerin üssü konumundaki Bingazi kentini geri almak için savaş yapmasına gerek kalmayacağını belirten Kaddafi, “Halk, onların elinden kurtulmayı bekliyor, her bölgede halk harekete geçti hatta Bingazi’de bile halk onlardan kurtulmak için bize yardım ediyor” dedi.

 

Muammer Kaddafi, LBC televizyonu muhabirinin “Bingazi’de savaş yaşanacağına inanıyor musunuz?” şeklindeki sorusunu da “hayır sanmıyorum” diye cevapladı.

 

Dün de Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfulislam Kaddafi, Fransa Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy’ye verdikleri parayı geri istediklerini belirterek “elimizde banka dekontları var yakında her şeyi açıklayacağız” demişti.