YDH- Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Naif bin Abdulaziz, ülkede düzenlenen gösterilere “acımasızca” ve demir yumrukla” müdahale edilmesini öngören gizli bir genelge yayımladı.

 

El-Alem televizyonu, Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Naif bin Abdulaziz’in güvenlik yetkililerine gönderdiği gizli genelgeyi ele geçirdiğini belirterek Suudi bakanın söz konusu genelgede güvenlik güçlerine göstericilere “demir yumruk”la müdahale etmelerini ve gerekirse ateş açmalarını emrettiğini duyurdu.

 

El-Alem televizyonu tarafından bir nüshası ele geçirilen Suudi İçişleri Bakanı naif bin Abdulaziz imzalı genelgede şu ifadelere yer veriliyor:

 

“İçişleri Bakanlığı’ndan Riyad, Mekke, Medine, el-Bahe, Hail, el-Kasim, Kuzey bölgesi, Cevf, Useyr, Tebuk, Necran, Cazan ve doğu bölgeleri Emniyet Müdürlerine… “Huneyn Devrimi”adlı kimliği meçhul, yeryüzünde fesat çıkaran, sapık kişilerin güvenliği ihlal etmek amacıyla internet üzerinde yaptıkları propagandalarla ilgili önceki genelgelere ek olarak onlara hiçbir şekilde acıma göstermeksizin demir yumrukla müdahale ediniz. Tüm güvenlik güçlerine onlara ateş açma izni verilmiştir.

 

İçişleri Bakanı Naif bin Abdulaziz Al-i Suud”

 

Suudi yönetiminin sert uyarılarına ve müdahalelerine rağmen Cuma günü Doğu bölgesindeki el-İhsa kentinde toplanan göstericiler, Bahreyn’e yönelik askeri müdahaleyi protesto eden bir gösteri düzenlediler.