YDH- Bingazi’deki Muammer Kaddafi karşıtı devrimci güçlerin sözcüsü Batılı müttefiklerin Libya’ya düzenledikleri hava operasyonunu olumlu karşıladıklarını açıkladı.

 

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Libya Diktatörü Muammer Kaddafi karşıtlarının Bingazi kentinde kurdukları Ulusal Geçici Konsey, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1973 sayılı kararı doğrultusunda Batılı güçler tarafından Libya’ya düzenlenen hava operasyonlarını olumlu karşıladı.

 

Batılı güçlerin kara operasyonu düzenlemesine karşı olduklarını açıklayan Geçici Ulusal Konsey’in sözcüsü, Libyalı devrimcilerin başkent Trablus’a ilerlemeyi hedeflediğini söyledi.

 

Libya Diktatörü Muammer Kaddafi ise ülkedeki tüm kabilelerden devrimcilerin kontrolü altındaki Bingazi kentine doğru yürümelerini istedi.

 

Libya resmi haber ajansının bildirdiğine göre Muammer Kaddafi, kabilelerden Bingazi’deki sorunun barışçı bir biçimde çözümü ve yabancı düşmanların Libya’yı yıkmak için başlattıkları saldırının gerekçesini ortadan kaldırmak için Bingazi’ye yürümelerini istedi.

 

Bingazi’de güvenlik güçleri tarafından tutuklanan Libyalı devrimcilerin tümünün de serbest bırakılacağını söyleyen Kaddafi, “Düşmanlar ülkenizin servetini yağmalamak istiyor. Ellerinize yeşil zeytin dalları alarak Libya’nın her noktasından Bingazi’ye doğru yürüyüş hareket edin” dedi.

 

Öte yandan Mısrate kentindeki Libyalı devrimciler Kaddafi rejiminin hava operasyonlarından korunmak için sivil halkı canlı kalkan olarak kullandığını öne sürdü.

 

Mısrate, devrimcilerin kontrolünde kalabilen batıdaki tek Libya kenti olma özelliğine sahip.