YDH- Amerikan Savunma Bakanı Robert Gates, Libya’ya düzenlenen hava operasyonlarının hedefinin Muammer Kaddafi rejimini devirmek olmadığını söyledi.

 

CBS televizyonuna demeç veren Amerikan Savunma Bakanı Robert Gates, Libya’da rejim değişikliği meselesinin son derece karmaşık bir mesele olduğunu belirterek bu ülkeye yönelik askeri operasyonların hedefinin Muammer Kaddafi’yi devirmek olmadığını söyledi. Libya'daki gelişmelerin Tunus'u ve Mısır'ı da tehdit ettiğini belirten Amerikan Savunma Bakanı Robert Gates, Libyalı devrimcilerin son günlerdeki ilerleyişinin de Amerika'nın Kaddafi'ye bağlı silahlı güçlere vurduğu darbelerden kaynaklandığını savundu. 

 

Libya Lideri Muammer Kaddafi’ye bağlı silahlı güçlere yapılan hava operasyonları nedeniyle Kaddafi’nin isyancıların kontrolündeki Bingazi kentine askeri güçlerini ve savaş araçlarını nakledebilecek durumda olmadığını belirten Gates, NBC televizyonuna yaptığı açıklamada da “Libya’daki sorun Libya halkı tarafından ve belki Birleşmiş Milletlerin arabuluculuğuyla çözümlenmelidir” dedi.

 

Yemen'deki gelişmelere de değinen Gates, Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in Amerika'nın terörle mücadele konusundaki en önemli müttefiklerinden biri olduğunu belirterek Ali Abdullah Salih'in devrilmesi ve Yemen'de zayıf bir yönetimin kurulması durumunda Amerika'nın bölgede büyük sorunlarla karşılaşacağı konusunda hiçbir kuşkusunun bulunmadığını söyledi.