Yemenli İslamcıların aralarında bir silah fabrikasının da bulunduğu bazı önemli Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
ARAP DÜNYASI
03 Aralık 2011 · 01:00

Yemenli İslamcıların aralarında bir silah fabrikasının da bulunduğu bazı önemli

YDH- Yemenli İslamcıların aralarında bir silah fabrikasının da bulunduğu bazı önemli resmi tesisleri ele geçirdikleri bildirildi.

YDH- Yemenli İslamcıların aralarında bir silah fabrikasının da bulunduğu bazı önemli resmi tesisleri ele geçirdikleri bildirildi.

 

Associeted Press haber ajansı, Yemenli İslamcıların ülkenin güneyinde bir silah fabrikasını, bir kenti ve Abin kenti yakınlarındaki stratejik bir tepeyi ele geçirdiklerini duyurdu.

 

Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in istifa etmesini sağlamak için başlatılan gösteriler sürerken, Associeted Press haber ajansına açıklamada bulunan Vahib Abdulkadir adlı yerel bir kaynak, İslamcıların ele geçirdikleri bölge civarında kontrol noktaları oluşturduğunu belirtti.

 

Yemenli İslamcıların bir radyo istasyonu ile Cumhurbaşkanlığına ait bir sarayın da bulunduğu Hanfar dağının kontrolünü de ele geçirdiğini belirten Yemenli kaynak, silah üreten bir fabrikanın da İslamcılar tarafından ekle geçirildiğini söyledi.

 

Amerikan Savunma Bakanı Robert Gates, Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in Washington’un terörle mücadele konusundaki en yakın müttefiklerinden biri olduğunu belirterek Salih’in devrilmesi ve Yemen’de zayıf bir hükümetin kurulması durumunda bölgede kendileri açısından ciddi sorunlar doğacağını söylemişti.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 07.11.2026 09:42 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/8891/yemenli-islamcilarin-aralarinda-bir-silah-fabrikasinin-da-bulundugu-bazi-onemli