YDH- Katar ve Irak hükümetleri, ülkede kargaşa çıkarmaya yönelik komplolarla mücadelesinde Suriye’nin yanında yer aldıklarını ifade eden açıklamalarda bulundu.

 

İran radyo televizyon kurumuna bağlı Merkezi Haber Ajansının bildirdiğine göre Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’e hitaben ülkeyi istikrarsızlaştırmayı hedefleyen komplolar karşısında Suriye yönetimini desteklediklerini ifade eden bir mesaj gönderdi.

 

Irak Başbakanı Maliki’nin mesajının parlamento üyesi ve başbakan danışmanı Abdurrahim ez-Zuheyri tarafından Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’e iletildiği bildirildi.

 

Katar Emiri’nin destek mesajını iletmek üzere Şam’a giden Katar Başbakanı Hamad bin Casim Al-i Sani de Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’le görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada bu geçiş döneminde Suriye halkının bilincinin Suriye’nin komplolar karşısındaki garantisi olduğunu söyledi.

 

Katar Başbakanı Hamad bin Casim, ülkede karışıklık çıkarmayı hedefleyen komplonun etkisiz kılınması için Katar hükümeti olarak Suriye’ye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

 

Öte yandan Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, öngörülen siyasi reformları hayata geçirmek üzere eski Tarım Bakanı Adil Sefer'i yeni hükümeti kurmakla görevlendirdi. 1953 yılında doğan Adil Sefer'in Şam'da ve Fransa'da öğrenim gördüğü, 1997 ila 2000 yılları arasında da rektörlük yaptığı bildirildi.