YDH- Bahreyn yönetiminin siyasi reform talebiyle gösteri yapan halkı sindirmek için camileri yakmaya başladığı bildirildi.

 

El-Alem televizyonuna demeç veren Bahreynli din alimlerinden Şeyh Abdunnebi Naşibe, Bahreyn rejiminin halka gözdağı vermek için izinsiz oldukları gerekçesiyle Hamad bölgesindeki camileri yaktığını söyledi.

 

Bahreyn rejiminin halka uyguladığı şiddeti protesto ederek genel grev başlatan memurların ve işçilerin de görevine son verdiğini belirten Şeyh Naşibe, yönetimin şimdi de siyasi reform talep eden halka destek veren öğrencileri okuldan atmaya başladığını ifade etti.

 

Bahreyn yönetiminin camileri ateşe vermesinin mezhepçilik fitnesi çıkarma ve dünya kamuoyunu yanıltma hedefine yönelik olduğunu belirten Şeyh Naşibe, “Bahreyn rejimi işlenen cinayetlerin duyulmaması için el-Alem televizyonunun yayınlarını frekans karıştırarak önlemeye çalıştı ve yabancı gazetecilerin ülkeye girişini engelledi. Bahreyn rejimi hatta diğer ülkelerden gelen doktorların ve yardım kuruluşlarının bile ülkeye gelmesine izin vermedi” dedi.

 

El-Alem televizyonu, Bahreyn rejiminin ve Suudi askerlerinin sert müdahalelerine rağmen Bahreyn'deki barışçı gösterilerin bugün de devam ettiğini bildirdi.