YDH- Mısır’ın Camp David Anlaşmasıyla İsrail’i tanıması ve İran’da da İslam Devriminin gerçekleşmesi sebebiyle 30 yıldır kesik olan İran-Mısır diplomatik ilişkilerinin yeniden kurulması için görüşmeler başlatıldı.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre İran’ın Kahire’deki Menfaat Bürosunun Başkanı Mucteba Emani, ülkesiyle Mısır arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması için ikili istişarelere başladıklarını açıkladı.

 

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil el-Arabi’nin Mısır’la İran arasında yeni bir sayfa açılmasını istediklerine ilişkin açıklamasının İranlılar tarafından son derece olumlu karşılandığını belirten Emani, “resmi diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmasıyla iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesini sağlayacak parlak bir ufuk oluşacaktır. Şu an ikili ticari ilişkilerimiz 100 milyon Doları geçmemektedir. Halbuki her iki taraf da bu ilişkilerin her iki ülkenin imkanlarına ve potansiyellerine uygun bir şekilde geliştirilmesini istemektedir” dedi.

 

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil el-Arabi, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada İran’la Mısır arasında ilişkileri geliştirmek açısından yeni bir sayfa açılması gerektiğini belirtmişti.