YDH- Mısır İçişleri Bakanı, Devrik Diktatör Hüsnü Mübarek ve çocuklarının mahkemenin çağrısı doğrultusunda ifade vermeye gelmemesi durumunda tutuklanacağını açıkladı.

 

Devrimden sonra her cuma günü meydanları dolduran yüz binlerce Mısırlının baskısı üzerine devrik diktatör Hüsnü Mübarek ve çocuklarını ifade vermeye çağıran Mısır mahkemesi kararının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Mısır İçişleri Bakanı Mansur el-İsavi, Mübarek ve çocuklarının mahkemenin çağrısı doğrultusunda ifade vermeye gelmemesi durumunda tutuklanacağını söyledi.

 

Mübarek ve çocuklarının polisin halka uyguladığı şiddet ve mali yolsuzluklar çerçevesinde mahkemeye ifade vermek üzere çağrıldığını hatırlatan İçişleri Bakanı Mansur el-İsavi, Hüsnü Mübarek ile çocukları Ala ve Cemal’in mahkemedeki güvenlikleri için tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

 

Mısır mahkemesi pazar günü, yayımladığı kararında devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’le çocuklarının mali yolsuzluklar ve ocak ve şubat aylarında yaklaşık 700 kişinin ölümüyle sonuçlanan gösterilerde polisin uyguladığı şiddetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılacağını açıklamıştı.

 

Mısır İçişleri Bakanı Mansur el-İsavi, Mübarek ve çocuklarının mahkemenin belirlediği tarih içerisinde ifade vermeye gelmemesi durumunda meselenin savcıya intikal edeceğini ve gerekli yasal sürecin başlatılacağını açıkladı.

 

Öte yandan Lübnan’da yayımlanan es-Sefir gazetesi, Mısır’ın devrik Diktatörü Hüsnü Mübarek’in ülkesindeki çok sayıdaki araziyi yasadışı bir şekilde Suudi prenslerine verdiğini yazdı.

 

1997 yılında Suudi Prensi Velid bin Tallal’a ait bir şirkete yasadışı bir şekilde verilen Mısır’ın güneyindeki tarım arazilerinden vergi de alınmadığını belirten es-Sefir, Mısır Savcısı Abdulmecid Mahmud’un dün, Suudi Prensi Velid bin Tallal’ın ikinci bir bildirime kadar bu arazi üzerinde hiçbir tasarrufta bulunamayacağını açıkladığını bildirdi.