YDH- Mısır Diktatörü Hüsnü Mübarek’in devrilmesiyle sonuçlanan gösterilerin yapıldığı Kahire’deki Tahrir Meydanı bu kez de Mübarek’in Savunma Bakanı Muhammed Hüseyin Tantavi’nin gitmesini talep eden göstericilerle doluyor.

 

El-Alem televizyonunun haberine göre cuma günü düzenlenen yüz binlerce kişilik gösterinin ardından Mısır ordusunun tahliye çağrılarına rağmen binlerce Mısırlı Tahrir Meydanı’nda toplanmayı sürdürüyor.

 

Göstericilerin, Hüsnü Mübarek’in istifa ettikten sonra yetkilerini devrettiği Yüksek Askeri Konsey’e başkanlık eden Savunma Bakanı Muhammed Hüseyin Tantavi’nin istifasını talep eden sloganlar attıkları bildiriliyor.

 

Mısır ordusunun Tahrir Meydanı’na çıkan yolları dikenli tellerle ve zırhlı araçlarla kapatmasına rağmen meydanı tümüyle boşaltamadığı bildirilirken göstericilerin “ordu, devrik Mübarek rejiminin kalıntılarıyla işbirliği yapıyor ve halkın eski rejim liderlerinin ve ordu komutanlarının yargılanması yönündeki taleplerine engel oluyor” dedikleri ve yıllardır Hüsnü Mübarek’in emri altında çalışan Muhammed Hüseyin tantavi’nin istifasını istedikleri bildiriliyor.