YDH- Mısır ordusunun cuma gününden beri Tahrir Meydanı’nda oturma eylemi yapan göstericileri dağıttığı bildirildi.

 

Mısır resmi haber ajansı, ordu ve polis güçlerinin geçtiğimiz cuma gününden beri Tahrir Meydanı’nda bulunan göstericileri dağıttığını duyurdu.

 

Mısır ordusu ile polisinin bugün öğleden sonra askeri araçlarla başkent Kahire’nin Tahrir Meydanı’na girdiği ve göstericileri tamamen dağıttığı belirtilerek göstericilerin boşaltılması sonrasında meydanın araç trafiğine yeniden açıldığı ifade edildi.

 

Resmi kaynaklara göre Mısır güvenlik güçlerinin cumartesi günü Tahrir Meydanı’ndaki göstericilere müdahalesi sonunda bir gösterici ölmüş, 17 kişi de yaralanmıştı.

 

Göstericilerin de çok sayıda polis aracını yaktığı bildiren Fransız haber ajansı ise, ordunun göstericileri dağıttıktan sonra Tahrir Meydanı’na çok sayıda askeri araç konuşlandırdığını duyurdu.

 

Öte yandan el-Arabiya televizyonu, göstericilerin yargılanmasını istediği devrik diktatör Hüsnü Mübarek’in ifade vermek üzere mahkemeye gitmesi gerektiği bugün rahatsızlanarak Şarmu’ş- Şeyh kentinde hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

 

11 Şubat’ta halk devrimiyle görevinden uzaklaştırılan 80 yaşındaki Hüsnü Mübarek, geçtiğmiz yıl Almanya’da safrakesesi ameliyatı geçirmişti.