YDH- Suriye güvenlik güçlerinin Şam’da silahlı bir örgüt evine düzenlediği operasyonda dört militanı ele geçirdiği bildirildi.

 

Suriye güvenlik yetkilileri, örgüt militanlarının kullandığı evin 2 ay önce bir Suudi Arabistanlı tarafından kiralandığını ve evin yönetim karşıtı gösterilerde kullanılan bildiri ve afişlerin basılıp çoğaltılması ve güvenlik güçleri tarafından aranan şahısların saklanması için kullanıldığını açıkladı.

 

Baskın yapılan evde ele geçirilen örgüt üyelerinin Suudi prenslerine bağlı olduğunu belirten Suriye güvenlik yetkilileri, örgüt üyelerinin ülkeye Suriye dışında yaşayan Suriyeli yatırımcıları ve yabancı yatırımcıları çekmek için faaliyet gösteren Rami Mahluf adlı bir iktisatçı ile geçtiğimiz yıllarda onlarca İsrail casusluk şebekesinin ortaya çıkarılmasını sağlayan güvenlik yetkilisi Albay Hafız Mahluf’u yıpratmaya yönelik propaganda faaliyetlerinde bulunduklarını öne sürdü.

 

Öte yandan Suriye İçişleri Bakanlığı, silahlı bir grubun Banyas kenti yakınlarındaki Tartus Lazkiye yolu üzerinde askeri bir otobüse saldırı düzenlediğini ve ikisi subay 9 kişinin öldüğünü ondan fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.