YDH- Mısır Başsavcısının devrik diktatör Hüsnü Mübarek hakkında 15 gün geçici tutuklama kararı yayımladığı bildirildi.

 

BBC Arapça servisi, Hüsnü Mübarek hakkında 15 gün süreli tutuklama kararı verildiğini belirterek, Mübarek’in geçtiğimiz gün kalp krizi geçirerek Şarmu’ş- Şeyh’te bir hastaneye kaldırılmış olmasına rağmen Mübarek’le ilgili olarak mali yolsuzluk ve görevini kötüye kullanma konusunda başlatılan soruşturmanın devam edeceğini duyurdu.

 

Hüsnü Mübarek’in çocukları Ala ve Cemal’in haklarındaki mali yolsuzluk ve zimmete para geçirme suçlarından 15 gün tutuklama kararı verildiğine dikkat çeken BBC Arapça servisi, Mübarek’in sağlık durumu konusunda çelişkili haberler bulunduğunu bildirdi.

 

Mısır devlet televizyonu, Hüsnü Mübarek’in sorgusu sırasında kalp krizi geçirdiğini bildirmesine rağmen Mısır’daki gayri resmi yayın organları Mübarek’in sağlık durumunun çok iyi olduğunu ve sorulara cevap verebilecek durumda olduğunu ifade ediyor.

 

Associeted Press haber ajansı ise Mısırlıların Mübarek’in kalp krizi gerekçesiyle ifade vermemesine tepki gösterdiğini belirterek Mübarek’in tedavi için kaldırıldığı hastanenin önünde toplanan Mısırlıların “Kasap burada” yazılı pankartlar taşıdığını ve Mübarek aleyhine sloganlar attıklarını bildirdi.