YDH- Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, ülkede 1963’ten beri uygulanan olağanüstü halin önümüzdeki hafta kaldırılacağını açıkladı.

 

El-Alem televizyonunun haberine göre Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, bu akşam katıldığı yeni kabinenin toplantısında ülkede uygulanan güvenlik konusundaki olağanüstü halin kaldırılacağını ve vatandaşlarının izzet ve onurunun korunarak güçlendirileceğini söyledi.

 

8 Mart 1963’te gerçekleşen askeri darbe sonrasında uygulamaya konan olağanüstü halin önümüzdeki hafta kaldırılacağını belirten Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, ülkedeki tüm sendikalarla ve kuruluşlarla diyalog başlatacaklarını ifade etti.

 

Suriye’nin son derece hassas bir dönemden geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, kararların belli ilkeler çerçevesinde uygulanıncaya kadar komploların da devam edebileceğini söyledi.

 

Ülkedeki reformların halkın ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Esed, “Kürtlere kimlik kartı verilmesine ilişkin yasa çıkarıldı. Bu yasa, ülkenin ulusal bütünlüğünü güçlendirecek, hükümet bu meselenin ciddi bir şekilde takipçisi olmalıdır” dedi.

 

Yasaların ülkede gösteri düzenlenmesine engel olmadığını; ancak polisin de halkı korumak için donatılması gerektiğini belirten Esed, “reformlarda başarılı olursak, ülke amansız fırtınalar karşısında daha korunaklı olur. Reformların başarısı da yürütme organlarının başarısına bağlıdır” diye konuştu.

 

Kentlerle kırsal alanlardaki hizmetlerin adil bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, hükümetin ekonomik alandaki rolünün fazla olduğunu belirtti ve Suriye ekonomisinin garantisi olarak nitelediği özel sektörlerinin güçlendirilmesi ve devletin küçültülmesi gerektiğini ifade etti.