YDH- Kerkük’te sabah saatlerinde Kürdistan Demokrat Partisi Binasına düzenlenen saldırının faillerinin Irak askerleri olduğu bildirildi.

 

İran’ın Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Kerkük’te bu sabah yaşanan çatışmaların ardından Kürdistan Demokrat Partisi’nin bürosuna saldırı düzenlendi ve saldırıda iki kişi hayatını kaybetti.

 

Irak’taki bağımsız Aknews haber ajansı, Kürdistan Demokrat Partisi binasının güvenlik görevlileriyle silahlı saldırganlar arasında yaşanan çatışmada 2 kişinin öldüğünü, 5 kişinin de yaralandığını bildirerek saldırganların Irak ordusuna bağlı askerler olduğunu ifade etti.

 

Bölgeden ulaşan ilk haberlere göre bir silahlı saldırgan Irak güvenlik güçlerine ait bir otomobile ateş açtı, Irak güvenlik güçlerinin de karşı ateş açması üzerine KDP binasındaki bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.  Bundan sonra Irak güvenlik güçleriyle KDP’nin güvenlik görevlileri arasında çatışma çıktı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kerkük Polis Müdürü Server Kadir, “Irak Ordusuna bağlı 12. Birliğin komutanının kardeşi korumalarıyla Atlas caddesinden geçerken korumalardan biri bir taksiye ateş açtı ve şoförü öldürdü. KDP Güvenlik görevlileri de komutanın kardeşinin otomobilini durdurup kendisini tutukladı. Bunun üzerine bir koruma görevlisi KDP’nin bürosuna ateş açtı ve bir güvenlik görevlisini öldürüp diğerini yaraladı” dedi.

 

5 kişinin de yaralanmasına sebep olan çatışmadan sonra saldırganın kaçtığını belirten Kerkük Polis Müdürü Server Kadir, Irak ordusu komutanın kardeşinin serbest bırakılması için Irak ordusuna ait binlerce askerin KDP binası çevresinde toplanarak karışıklık çıkarmak istediğini söyledi.