YDH- Mısır’ın Devrik Diktatörü Hüsnü Mübarek’in yakın çevresini kendisini satmakla suçlayarak yaptığı iki büyük yanlıştan dolayı büyük bir pişmanlık duyduğu bildirildi.

 

Filistin el-Yevm’in Şarmu’ş- Şeyh’teki hastane kaynaklarına dayandırdığı habere göre Mısır’ın Devrik Diktatörü Hüsnü Mübarek, görevden çekilmek ve Suudi Arabistan’a ya da Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitmemekle hata yaptığını düşünüyor.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan hastane kaynakları, Hüsnü Mübarek’in elini öfkeyle başına vurarak “Bütün bu belaları başıma ben kendim açtım. Bunların hepsi hain, beni sattılar, aleyhime tanıklıkta bulundular” dediğini nakletti.

 

Mübarek’in hayatında iki büyük yanlış yaptığını belirten kaynaklar, Mübarek’in çekilerek görevini Yüksek Askeri Konsey’e bırakmasını ve eşi Suzan’ı dinlemeyerek Suudi Arabistan’a veya Bahreyn’e kaçmamasını büyük bir hata olarak gördüğünü ve bunlardan dolayı çok pişmanlık duyduğunu ifade etti.

 

Bir hastane yetkilisi ise Hüsnü Mübarek’in yakında hastaneden taburcu olacağı için açlık grevine gitme kararı aldığını belirterek Mübarek’in ayrıca savcıdan kendisine torunu Muhammed Ala’nın kabrini ziyaret etmesi için kendisine izin vermesini istediğini aktardı.

 

Mübarek’in yetkililerden ömrünün son dönemini Şarmu’ş- Şey’teki hastanede geçirmesi için kendisine izin vermelerini istediğini belirten hastane kaynakları, Mübarek’in kendisinin ve çocuklarının cezaevine gitmemesi için her şeyini feda etmeye hazır olduğunu söylediğini ifade ettiler.

 

Hüsnü Mübarek’in eşi Suzan Mübarek’in çeşitli Arap ülkelerinin liderlerinden kocasının serbest bırakılması için girişim başlatmalarını istediği bildirilirken Mısır Adalet bakanı Abdulaziz el-Cundi, el-Mihver televizyonuna verdiği demecinde eski rejimin tüm üst düzey yetkililerinin soruşturulacağını belirtti ve şu ana kadar cezaevine gönderilen üst düzey eski rejim yetkilisi sayısının 35’e yükseldiğini açıkladı.

 

Adalet Bakanı Cundi ayrıca Hüsnü Mübarek’in halkın öldürülmesi konusunda emir verdiğinin ispat edilmesi durumunda Mübarek’in idam edilebileceğini söyledi.