YDH- Suriye ordusunun bu ülkedeki rejim karşıtı gösterilerin başladığı Der’a kentinden çekildiği ve kentte durumun sakin olduğu bildirildi.

 

Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin selefi gruplara ve silahlı kişilere yönelik operasyonlar düzenledikten sonra ülkenin güneyindeki Der’a kentinden çekildiğini ve kentteki durumun şu an sakin olduğunu duyurdu.

 

El-Cezire ve el-Arabiya televizyonları ise Cuma namazı sonrasında Suriye’nin muhtelif kentlerinde gösteriler düzenlendiğini ve göstericilerin rejim karşıtı sloganlar attığını bildirdi.

 

El-Arabiya televizyonu, binlerce Kürt’ün ülkenin doğusunda siyasi reform talebiyle gösteri düzenlediğini belirtirken, el-Cezire televizyonu da rejim muhaliflerine dayanarak Suriye güvenlik güçlerinin bugün başkent Şam’da düzenlenen gösterilerden sonra Riyad Seyf adlı bir muhalif lideri tutukladığını bildirdi.

 

Fransız haber ajansının haberine göre ise Suriye güvenlik güçleri Humus kenti ile civardaki kentlere onlarca tank konuşlandırdığını ve halktan izinsiz gösterilere katılmamalarını isteyen bildiriler dağıttığını duyurdu.

 

Cuma namazından sonra gösterilerin başkent Şam’a da sıçradığını belirten Reuters haber ajansı da göstericilerin rejim karşıtı sloganlar attığını belirttiği haberinde Suriye güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu Humus kentinde 5 göstericinin hayatını kaybettiğini bildirdi.