YDH- Irak Parlamentosundaki Kürdistan İttifakı milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Celal Talabani’ye yeniden veto hakkı verilmesi için girişim başlattığı bildirildi.

 

İran’ın Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak Parlamentosundaki Kürdistan İttifakı milletvekillerinden Mahmud Osman Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’ye yeniden veto hakkı verilmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı.

 

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin ceza yasasının 136. Maddesini veto etmesinden sonra Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, talabani’ye bir mektup göndererek cumhurbaşkanının dört yıllık görev süresi boyunca veto yetkisine sahip olmadığı hatırlatmasında bulunmuştu.

 

Kürdistan İttifakı olarak Cumhurbaşkanı Talabani’ye veto hakkının yeniden iade edilmesi için çalışma başlattıklarını belirten Mahmud Osman, yasalarla ilgili görüş belirtecek bir mahkeme kuruluncaya kadar cumhurbaşkanına veto hakkı verilmesi için girişimlerde bulunduklarını açıkladı.

 

Öte yandan Kürdistan Bölgesi'nde yayımlanan Asu gazetesi, Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin yakında Beyaz Saray yetkilileriyle görüşmek üzere Amerika'ya gideceğini duyurdu.